Volvo Cars

Volvo Cars

Decerno arbetar med Volvo Cars för att implementera Volvos digitala strategi över hela världen. Resultatet av det arbetet börjar nu synas när en ny webbplats lanserats i cirka 70 språkversioner på lika många marknader.

Decernos samarbete med Volvo Cars inleddes när företaget behövde en erfaren och resursstark partner för att hantera en global lansering av den nya webbplatsen för volvocars.com. Inledningsvis handlade uppdraget om att ta över den globala driften av alla webbplatser. 

Eftersom samarbetet fungerade bra utvecklades uppdraget så att Decerno nu ansvarar för att hjälpa samtliga marknader att göra överflyttningen till den nya plattformen. Det innebär att Decerno sätter upp de nya sajterna, vidareutvecklar nya funktioner, genomför utbildningar över hela världen, samt assisterar vid översättning och importering av innehåll. Förutom drift arbetar vi alltså även med teknisk utveckling, interaktionsdesign, publicering och utbildning.

Målet för Volvo Cars är att skapa en total integration mellan alla digitala kontaktytor mot kund så att gränsen mellan funktioner som finns i dator, mobil och fordon ska suddas ut. Appen Volvo on Call är ett exempel på en sådan integration. Genom appen man kan styra och övervaka vissa funktioner i bilen via mobilen, bland annat låsning, värmare och larm.

 

 

Decerno AB | 08 630 75 00 | info@decerno.se | Support