Hjärtstartarregjstret

Hjärtsäkra din ort!

2018-03-02

Riksförbundet HjärtLung driver tillsammans med Svenska rådet för hjärt-lungräddning kampanjen Hjärtsäkra din ort. Syftet är att kartlägga hjärtstartare över hela landet och få fler registrerade i Svenska Hjärtstartarregistret.

Hjärtstartarregistret är utvecklat av Decerno och en helt mobilanpassad version lanserades i mitten på januari.

Kampanjen ”Hjärtsäkra din ort” handlar om att:

  • hitta hjärtstartare
  • uppmana innehavarna att registrera dem i Hjärtstartarregistret
  • följa upp skyltning, underhåll och utbildning

Varje år rapporteras cirka 5 500 hjärtstopp utanför sjukhus i Sverige. Av de som drabbas överlever cirka 600 personer. Forskning visar att upp till 70 procent fler liv skulle kunna räddas om hjärt-lungräddning startas direkt och en hjärtstartare används inom tre minuter.

I Sverige finns över 35 000 hjärtstartare utanför sjukhus men i dag är endast cirka 16 000 av dem registrerade i Sveriges Hjärtstartarregister.

Med hjälp av Hjärtstartarregistret kan SOS Alarm vid behov snabbt hänvisa till närmaste hjärtstartare och skapa möjligheter för en snabbare insats.

Ladda ner broschyren Hjärtsäkra din ort!

Pin It

Decerno Mogul

 

Mogul blir en del av Decerno

2018-02-07

Decernos systerföretag Mogul blir en del av Decerno.

Samgåendet kompletterar Decerno inom design och digital strategi, vilket skapar ett starkt erbjudande. Oavsett om det gäller lösningar för intern effektivitet eller den bästa kundupplevelsen.

- Decernos fokus på komplexa skräddarsydda verksamhetssystem tillsammans med Moguls webbaffär med strategi och design ger ett breddat kunderbjudande, som vi ser en stark efterfrågan på. Tillsammans blir vi en mycket attraktiv partner för våra kunder, säger Mats Dahl, VD för Decerno.

Det nya Decerno får ca 110 medarbetare och med kontor i Kista, Stockholm, Göteborg, Uppsala och Sevilla, Spanien. Vi stöder alla faser i ett IT-projekt; från strategi och förstudie till utveckling samt förvaltning och support.

Läs mer här!

Pin It

specialist på SQL Server

Jonathan talar på Swetugg

2017-02-05

Decernos medarbetare Jonathan talar på Swetugg på torsdag. Ämnet är SQL Server Query Store. Ett verktyg som gör det möjligt att optimera databasens prestanda. Bl a genom att presentera och tillåta ändringar av query plan. Läs mer!

Jonathan jobbar som systemarkitekt och är specialist på SQL Server. Han har 12 års erfarenhet av systemutveckling.

Swetugg är en konferens inriktad på .NET.

Pin It

Hjärtstartarregistret

Nya Hjärtstartarregistret driftsatt

2018-02-01

Decerno har nu driftsatt en ny version av Sveriges Hjärtstartarregister. Den viktigaste nyheten är att applikationen är helt mobilanpassad. Ett stort arbete har lagts ned på att göra ett både snyggt och lättanvänt användargränssnitt. Gränssnittet utformades i samarbete vårt systerföretag Mogul och implementerades av Decerno med den senaste webbtekniken.

Hjärtstartarregistret finns på www.hjartstartarregistret.se

Hjärtstartarregistret är ett nationellt register för de hjärtstartare som finns tillgängliga i Sverige, förutom dem som finns på sjukhus. Varje innehavare registrerar själv, helt kostnadsfritt, sin hjärtstartare i applikationen.

Syftet med registret är att samla informationen om landets publika hjärtstartare, geografisk placering och tillgänglighet. Informationen kan visa sig livsavgörande om ett plötsligt hjärtstopp inträffat. Ju snabbare en hjärtstartare kommer till den nödställde desto större är chanserna till överlevnad.

Registret är en viktig källa för forskning på bland annat Karolinska Institutet kring hur vi ska minska dödligheten vid hjärtstopp i Sverige.

Hjärtstartarregistret ägs av Svenska rådet för Hjärt- Lungräddning, HLR-rådet.

Pin It

Ulrika Sandström

Välkommen Ulrika

2018-02-02

Vår HR-ansvarige, Linn Swärdh, kommer inom kort gå på föräldraledighet och Ulrika kommer vikariera under hennes frånvaro.

Ulrika har många års erfarenhet från HR-området, framförallt inom IT-branschen. Hon har inriktat sig mot rekrytering, Employer Branding och Learning & Development, men har jobbat brett med det mesta inom HR.

Vi hälsar Ulrika välkommen till Decerno!

Pin It

 

Kom och lyssna på oss!

Till Kartdagarna har vi fått äran att bidra med flera dragningar som vi hoppas ska intressera och engagera. Håll utkik i programmet efter ämnen som Ruttoptimering i praktiken, Hur kan vi automatisera med hjälp av kartan, Konsultens bästa råd för lyckade projekt och sist men inte minst en härlig trendspaning, hur kan vi nyttja alla nya tekniker och vad har vi för utmaningar. Frågorna är många och dagarna korta så välkommen att haffa oss under kartdagarna!

Vi hoppas att få se dig där!

Pin It

Studs

Besök av Studs

2018-01-26

Decerno har haft besök av Datasektionens studieresa - Studs! Att stötta detta arrangemang är något Decerno gjort sedan tidigt 90-tal och flera av Decernos personal har hittat hit just via Studs.

Under kvällen presenterade Decerno hur det är att arbeta hos oss innan det blev middag och programmeringstävling med Lego Mindstorms. Allt som allt en väldigt trevlig kväll tillsammans!

Pin It

Friskis & Svettis

Friskis & Svettis nya webb lanserad

2018-01-11

Decerno har under hösten utvecklat Friskis & Svettis nya webbplats. Siten lanserades för de första föreningarna innan jul och rullas ut för hela Friskis & Svettis under våren.

Webbplatsen bygger på CMS-plattformen Sitecore. Valet av Sitecore är mycket värdefullt då plattformen ger överlägsna möjligheter till målgruppsanpassad kommunikation. Besökaren får en mer relevant upplevelse. Samtidigt får Friskis & Svettis bättre möjligheter till riktad kommunikation mot olika medlemskategorier.

Exempelvis om en besökare exempelvis enbart är intresserad av spinning, anpassar sig siten efter detta och visar inte upp material om gym-träning.

Lanseringen av den externa webbplatsen är ett första steg i utvecklingen av Friskis & Svettis digitala närvaro. Den kommer att följas av ytterligare lanseringar av funktioner inriktade mot föreningens medlemmar i ett inloggat läge.

Decerno samarbetar i uppdraget med systerföretaget Mogul.

 

Pin It

 

Decerno AB | 08 630 75 00 | info@decerno.se | Support